Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@18:13:14 GMT

عادت های روزمره را چطور تغییر دهیم؟

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۱۸۴۰۳

عادت های روزمره را چطور تغییر دهیم؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، در زندگی همه افراد روزهایی می آید که دچار کج خلقی، کمبود انرژی، خستگی یا احساس های منفی دیگری می شوند که علتش را یا نمی دانند یا برای رفعش کاری نمی توانند انجام دهند به مرور این احساس های به حالت روانی و جسمی بدتری تبدیل می شوند که بخش هایی از زندگی را برایتان مختل می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع خستگی عاطفی به وضعیتی گفته می‌شود که در اثر استرس جمع شده از زندگی شخصی، شغلی یا ترکیبی از هر دو، شخص از نظر احساسی ، احساس خستگی و خالی شدن انرژی بودن می‌کند. خستگی عاطفی یکی از علامت های فرسودگی شغلی هم به گفته کارشناسان محسوب می شود.

نشانه های خستگی عاطفی چیست؟

اشخاص گوناگون خستگی عاطفی را به صورت متفاوتی تجربه می‌کنند، ولی به طور کلی نشانه های آن عبارتند از:کج خلقی، کمبود انگیزه، اختلالات خواب، خستگی جسمی، افزایش بدگمانی یا بدبینی، حس ناامیدی، تغییر در اشتها، حواس پرتی، بی‌علاقگی، سردرد، افسردگی، عصبی بودن، مشکل در تمرکز، خشم غیر منطقی، حس ترس هستند.

اما از جمله مواردی که باعث این خستگی عاطفی می شوند می توان به استرس ها و اضطراب های زندگی روزانه اشاره کرد به ویژه شرایط شغلی پر استرس باعث مزمن شدن آسیب ها می شود و خستگی عاطفی را در طولانی مدت زیاد می کند حال این استرس ممکن است در محیط منزل هم دیده شود.

البته نکته مهم این است که خستگی عاطفی برای هر فردی به یک شکل و علائمی خود را نشان میدهد چرا که منابع استرس زا برای افراد متفاوت است آنچه ممکن است برای من استرس زا محسوب شود برای فرد دیگری قابل کنترل است

راهکارهای از بین بردن خستگی عاطفی چیست؟

مهمترین نکته در این رابطه این است که بدانید تغییر سبک زندگی برای هر فردی می تواند مشکلات ناشی از خستگی را از بین ببرد شاید این تکنیک ها ساده به نظر نیاید اما با شروعش قدمی در این رابطه برداشته و عادت های ناسالم کم کم ترک می شوند. تغییرات کوچک در این رابطه می تواند از فرسودگی شغلی و روحی جلوگیری کند.

۱-عامل استرس زا را از بین ببرید

اگر با علائمی که درباره آنها صحبت شد، متوجه شدید که دچار خستگی عاطفی هستید، اولین قدم این است که عامل استرس زا را پیدا کرده و از بین ببرید. اگر این عامل در محل کار شما هست بهتر است به فکر تغییر محیط یا سمت و وضعیت کاری خود حتی انتقال به بخش دیگر بدهید اما همیشه هم اینطور نیست که بتوان شرایط استرس زا را تغییر داد گاه لازم است مدتی این شرایط دوام داشته باشد. در این وضعیت بهتر است که به فکر برداشتن گام های دیگر هم باشید.

۲-ورزش کنید و غذای سالم بخورید

فعالیت بدنی مثل ورزش می تواند سطح اندروفین و سروتونین بدن را متعادل کند و احساس بهتری به شما بدهد  و در همان چند دقیقه ورزش کردن حس و حال بهتری داشته باشید حتی یک پیاده روی ساده با یک غذای مناسب و تعادل در مصرف میوه جات  و سبزیجات تازه استرس را از شما دور می کند تغذیه ای که به همراه مصرف ویتامین ها و مواد معدنی ، غلات و رعایت خواب مناسب باشد، وضعیت عاطفی شما را تضمین می کند.

در شرایط کرونایی که افراد شاید برای حضور در مجامع عمومی یا شرکت در باشگاه ها امکان کمتری داشته باشند یک پیاده روی و رژیم غذایی سالم به همراه خواب کافی در شبانه روز (هشت تا نه ساعت) با کم کردن مصرف کافئین می تواند اثر مثبتی در خستگی عاطفی داشته باشد.

۳-ذهن آگاهی داشته باشید

ذهن آگاهی یا مایندفولنس تکنیک قوی وموثر برای تمرکز و از بین بردن استرس ها و اضطراب ها است این تکنیک به معنای زندگی در زمان حال می تواند شما را از افکار منفی دور کند. برای چنین چیزی مراقب های مذهبی، تمرینات تنفسیف پیاده روی در طبیعت، نوشتن احساسات و افکار ، خواندن قران و ادعیه،  نماز و نیایش پیشنهاد می شود.

۴-با دوستانتان در ارتباط باشید

شرایط کرونا در سطح جهان و افزایش انزوای اجتماعی خیلی از مردم رادچار خستگی عاطفی زیاد و افسردگی کرد سعی کنید در این مدت اگر ارتباطاتتان را با دوستان کم کرده اید دو مرتبه به دوستانتان پیام دهید و با آنها صحبت کنید ، داشتن شخصی که به حرف هایتان گوش دهد، لزوما نه حل کردن مشکلات بلکه  یک شنونده خوب بدون قضاوت حال شما را خوب می کند، حال این شخص می تواند هر کسی برای شما باشد از اقوام یا دوستان و یک مشاور.

۵-به یک متخصص مراجعه کنید

اگر پس از انجام همه این روش ها و استراحت کافی شرایط روحی تان بهبود پیدا نکرد به یک متخصص روانشناس مراجعه کنید چرا که نیاز هست یک دوره درمانی برای رفع استرس هایتان داشته باشید که می تواند شامل تکنیک های آرام سازی یا حتی تجویز دارو باشد.

پربیننده ترین یک راه ساده برای کاهش وزن از فواید گوجه سبز چه می‌دانید؟ جلوگیری از پیر شدن ممکن است؟ از خواص آلبالو غافل نشوید خطر ابتلای دوباره به کرونا چقدر است؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: روزمرگی خستگی عاطفی استرس زا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۱۸۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد

به گزارش خبرآنلاین، علائم بالقوه زیادی برای تومورهای مغزی وجود دارد، اما فردی که تومور مغزی دارد بعید است که همه این علائم را داشته باشد. همچنین، بسته به محل رشد تومور در مغز و بزرگی آن، علائم متفاوت است.

علائم تومور مغزی چیست؟

علائم تومورهای مغزی بسته به نوع، اندازه و محل دقیق مغز متفاوت است. برخی از علائم هشدار دهنده تومور مغزی شامل موارد زیر است:

۱)تشنج

تومورهای مغزی می‌توانند بر ساختارهای مغز فشار وارد کنند. این اتفاق می‌تواند با سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌های عصبی تداخل کند و منجر به تشنج شود.

تشنج گاهی اوقات اولین علامت تومور مغزی است، اما ممکن است در هر مرحله‌ای رخ دهد. حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به تومور مغزی حداقل یک تشنج را تجربه می‌کنند.

۲)تغییرات شخصیتی یا تغییرات خلقی

تومورها می‌توانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارند. آنها همچنین می‌توانند باعث تغییرات خلقی در شما شوند. مثلاً اینکه شما یک دقیقه آرام و خوشحال هستید و لحظاتی بعد، بدون هیچ دلیلی شروع به بحث و مشاجره می‌کنید.

این دسته از علائم تومور مغزی می‌توانند زود هنگام بروز پیدا کنند، اما ممکن است در اثر شیمی‌درمانی یا سایر درمان‌های سرطانی نیز ظاهر شوند.

تغییرات شخصیتی یا نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از اختلالات روانی یا سایر اختلالاتی که مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز باشند.

۳)اختلالات حافظه

مشکلات حافظه می‌تواند به دلیل وجود تومور در هر نقطه از مغز باشد، به خصوص اگر لوب پیشانی یا تمپورال را تحت تاثیر قرار دهد. توموری که بر لوب فرونتال یا جداری تأثیر می‌گذارد نیز می‌تواند عملکرد استدلال و تصمیم‌گیری را مختل کند. برای مثال، ممکن است: تمرکز کردن برایتان سخت باشد و به راحتی حواستان پرت شود، اغلب در مورد مسائل ساده گیج شوید یا نتوانید چند کار را انجام دهید و در برنامه‌ریزی مشکل داشته باشید. گاهی نیز ممکن است حافظه کوتاه‌مدت شما با مشکل مواجه شود و به درستی کار نکند.

این علائم می‌تواند همزمان با بروز تومور مغزی در هر مرحله اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است یک عارضه جانبی ناشی از شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد.

مشکلات شناختی خفیف می‌تواند به دلایل مختلفی به جز تومور مغزی رخ دهد؛ از جمله کمبود ویتامین، مصرف داروها یا سایر شرایط سلامت روان.

۴)خستگی مفرط

خستگی مفرط با خستگی معمولی متفاوت است. نشانه‌های خستگی مفرط در ادامه ذکر شده است:

شما در اکثر مواقع یا تمام اوقات کاملاً خسته هستید.

به طور کلی احساس ضعف می‌کنید و اندام شما حس سنگینی دارد.

اغلب در وسط روز، خواب به سراغتان می‌آید.

توانایی تمرکز خود را از دست می‌دهید.

تحریک‌پذیر و بی نظم می‌شوید.

خستگی می‌تواند ناشی از وجود یک تومور مغزی سرطانی باشد، اما اولین علامت نیست.

۵)تهوع و استفراغ

ممکن است در مراحل اولیه تومور، حالت تهوع و استفراغ داشته باشید زیرا تومور باعث عدم تعادل هورمونی یا افزایش فشار در مغز می‌شود. در طول درمان تومور سرطانی، حالت تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض جانبی شیمی درمانی یا سایر درمان‌ها باشد.

*البته ممکن است به دلایل مختلف دیگری از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری نیز دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.

استفراغ ناشی از تومور مغزی معمولاً شدید است و با استفراغ دوران بارداری، مسمومیت غذایی یا آنفولانزا بسیار متفاوت است.

۶)ضعف و بی‌حالی

احساس ضعف عمومی می‌تواند فقط به این دلیل باشد که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. برخی از تومورهای مغزی باعث بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها می‌شوند.

ضعف یا بی‌حسی عضلانی فقط در یک طرف بدن اتفاق می‌افتد و می‌تواند نشان‌دهنده وجود تومور در قسمت‌های خاصی از مغز باشد.

منبع: healthline

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901046

دیگر خبرها

  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • ۷ نشانه که می گوید باید کسی که دوستش دارید را ترک کنید
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • قفل‌ها این بار برای ستاره تیم‌ملی در آسیا بسته ماندند
  • نصرتی: می‌توانیم به آسیا برسیم