Web Analytics Made Easy - Statcounter

 برای مقابله با این شرایط بالا بردن آگاهی و درک موقعیت آن‌ها واجب است. حتی برای خودمان هم که ممکن است در آینده سرطان مهمان خانه‌هایمان شود، باید بیشتر از تغییراتی که برای ما به وجود می‌آورد بدانیم.
به گزارش بهداشت نیوز: یکی از مهم‌ترین نکاتی که در افراد مبتلا به سرطان وجود دارد، تغییرات جسمی و روحی است که کم‌کم بری آن‌ها اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اطرافیان، دوستان و همکاران این افراد باید از این تغییرات اطلاع داشته باشند و آن‌ها را در گذران این مدت همراهی کنند. همه ما باید اطلاعات بیشتری از این تغییرات داشته باشیم.

تغییرات جسمی احتمالی

بعضی از تغییراتی که در ابتلا به سرطان وجود دارد بسیار رایج است و برخی نه. خود سرطان تغییراتی را ایجاد می‌کند و برخی دیگر می‌تواند به خاطر عوارض جانبی درمان سرطان باشد. هر سرطانی، اما ویژگی‌های خودش را دارد و برخی شرایط را داشته باشد و برخی را نداشته باشد:

ریزش مو از جمله ابرو و مژه

کاهش یا افزایش وزن

از دست دادن یا افزایش اشتها

تغییر در طعم و بوی چیز‌ها

خستگی شدید

تغییر رنگ پوست و لب‌ها

از بین رفتن یک اندام بعد از عمل سرطان (مانند از بین رفتن سینه در عمل سرطان)

تهوع و استفراغ

مسائل مربوط به خواب

یکی از سخت‌ترین عوارض در سرطان، خستگی مفرط است. افراد در گزارش‌هایی که به مراکز درمان سرطان می‌کنند، از میزان زیاد خستگی می‌گویند که ممکن است از توصیف آن تعجب کنید. پس از ماه‌ها گذشت از سرطان، دارو‌های قوی شیمی درمانی می‌توانند این خستگی را بهبود بدهند. این خستگی می‌تواند تا مدت‌ها باقی بماند.

تغییرات عاطفی احتمالی

فردی که مبتلا به سرطان است، ممکن است استرس و نگرانی‌های عاطفی را تجربه کند. هر فرد به روش خاص خود به سرطان و درمان آن واکنش نشان می‌دهد. احساسات و روحیه فرد می‌تواند حتی از ساعتی به ساعت دیگر تغییر کند. فرد مبتلا به سرطان می‌تواند احساسات زیر را تجربه کند:


عدم قطعیت

خشم

احساس عدم کنترل روی چیز‌ها

ترس

ناامیدی

گناهکاری

نوسانات خلقی

احساسات بسیار شدید

حس جدا بودن یا جدا شدن از دیگران

تنهایی

نارضایتی و شکایت

غم و اندوه

تغییرات مثبت

تعجب نکنید. با گذشت زمان افراد زیادی هستند که می‌توانند تغییرات مثبتی را هم در خود کشف کنند:

تغییرات مثبت

حس مقاومت و قدرت زیاد

احساس آرامش و صلح

قدردانی بیشتر که به زندگی آن‌ها و اطرافیانشان کیفیت می‌دهد.

ایده‌های واضحی از اولویت‌های آن‌ها در زندگی

سرطان می‌تواند باعث رفتار‌های غیرقابل پیش‌بینی شود. فرد مبتلا به سرطان می‌تواند یک روز احساس خوبی داشته باشد و روز دیگر وحشتناک باشد. انتظار داشته باشید که روز‌های خوب و بد را با هم سپری کنید. در زندگی با سرطان، یاد می‌گیریم که چگونه بدون اطمینان زندگی کنیم و این احساس برای بیمار و اطرافیان او صادق است.

ممکن است این عدم اطمینان و ترس باعث عصبانی و افسرده شدن فرد شود. این اتفاق کاملا طبیعی است و بخشی از روند اندوهی است که فرد آن را می‌چشد. با گذشت زمان بیشتر افراد قادر هستند که با واقعیت جدید در زندگی خود سازگار شوند. برخی هم ممکن است برای یادگیری مقابله با تغییراتی که سرطان در زندگی آن‌ها ایجاد کرده است، نیاز به کمک بیشتر و متخصص بهداشت روان داشته باشند.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان ترس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۸۲۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است

حسام‌الدین علامه افزود: ۱۴.۱۵ صدم درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال به دیابت و حدود ۲۵ درصد از این گروه سنی به «پیش‌دیابت» مبتلا هستند. متاسفانه، آمار و ارقام مربوط به «پیش‌آگاهی به دیابت» نامساعد است؛ به نحوی که حداقل حدود یک سوم از افرادی که به دیابت مبتلا هستند از بیماری خود آگاهی ندارند.

این متخصص درباره وضعیت درمان دیابت در کشور گفت: «درمان موثر» هم از وضعیت نامساعدی برخوردار است؛ فقط حدود ۳۱ درصد از دیابتی‌ها درمان موثر و منجر به کنترل دیابت دارند. یکی از عواملی که منجر به آمار نامساعد درمان موثر دیابت و پیامدهای ناشی از آن مثل زخم مزمن در کشور شده، تحریم‌های اقتصادی و دارویی ظالمانه آمریکا است.

این متخصص ادامه داد: اگرچه واکنش مردم به دیابت نسبت به سرطان، توأم با حساسیت و پرسروصدا نیست اما نکته مهم و اساسی این است که دیابت به دلیل عوارض و مرگ و میری که پس از پیامدهایش از جمله زخم پای دیابتی می‌تواند ایجاد کند باید در کانون توجه قرار گیرد. متاسفانه میزان مرگ و میر ناشی از زخم پای دیابتی نسبت به برخی از سرطان‌های شایع کشور بیشتر است. من بازهم تاکید می‌کنم بیماری دیابت بسیار اهمیت دارد و برای مقابله با این بیماری باید از نظر متخصصان چه در حوزه بالین و چه در عرصه روان‌شناسی سلامت بهره برد.

خطر «بازار سیاه» برای پانسمان‌های نوین دیابت

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: استفاده از پانسمان‌های نوین، یکی از موثرترین درمان زخم‌های مزمن است. پانسمان‌های نوین بیشتر وارداتی هستند؛ اگر ارز مورد نیاز با قیمت مناسب و به مقدار کافی در اختیار واردکننده قرار نگیرد با پدیده بازار سیاه در زمینه پانسمان‌های نوین مواجه می‌شویم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • مصرف زیاد نوشابه رژیمی ما را به کدام سرطان مبتلا می‌کند؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • از روان تا درمان
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است