Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@19:10:59 GMT

چرا دائم احساس خستگی می‌کنید؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۲۶۴۳

چرا دائم احساس خستگی می‌کنید؟

ساعت24 - بیشتر ما به طور منظم با خستگی‌های روزانه مواجه هستیم، در حقیقت بسیاری از مردم تصور می‌کنند که خستگی تمام وقت فقط بخشی از زندگی پرمشغله قرن ۲۱ است.

 به نظر می‌رسد که بیشتر ما به طور منظم با خستگی‌های روزانه مواجه هستیم. در حقیقت بسیاری از مردم تصور می‌کنند که خستگی تمام وقت فقط بخشی از زندگی پرمشغله قرن ۲۱ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی اوقات دلیل این خستگی کاملا واضح است. شاید شما ساعت‌های طولانی را در دفتر کارتان گذرانده اید. با این حال همیشه هم دلیل خستگی واضح نیست.

ما در این مقاله قصد داریم در مورد خستگی تمام وقت صحبت کنیم اگر “خستگی تمام وقت” یکی از دغدغه‌های شماست، با ما همراه باشید.

ما قصد داریم در این مقاله برخی از شایعترین علل خستگی را به شما معرفی کرده و راه‌های افزایش انر‍ژی را برایتان مطرح کنیم.

چرا شما همیشه خسته هستید؟

خستگی دائم میتواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ موارد زیر را بررسی کنید و به دنبال یک یا چند نشانه مرتبط با خودتان باشید:

کمبود خواب

همه ما می‌دانیم که کمبود خواب موجب خستگی می‌شود، اما آیا می‌دانستید که بسیاری از مردم حتی نمی‌دانند که کمبود خواب دارند و هرشب به میزان کافی نمی‌خوابند؟

به طور متوسط بزرگسالان بین ۱۸ تا ۶۰ ساله اگر بخواهند از سلامت مطلوبی برخوردار باشند باید هرشب حداقل ۷ ساعت بخوابند. متاسفانه از هر سه نفر، فقط یک نفر به این اصل پایبند بوده و به اندازه کافی می‌خوابد.

کمبود خواب نه تنها باعث خستگی شما می‌شود، بلکه شما را در معرض خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها، از جمله دیابت قرار می‌دهد.

رژیم غذایی ناسالم

رژیم غذایی یکی از عوامل موثر در بروز خستگی در انسان است. یک رژیم غذایی ناسالم که شامل مواد مغذی نیست، تا حد زیادی باعث خستگی شما می‌شود.

بدن شما برای تنظیم انتقال دهنده‌های عصبی که باعث تنظیم خواب می‌شوند، به انواع مختلفی ویتامین‌ها و مواد معدنی نیاز دارد؛ بنابراین حتما میوه و سبزیجات را در برنامه غذایی روزانه تان قرار دهید. مواد قندی مانند شکلات و آب نبات انرژی کمتری دارند، اما برای زمانی که قند شما افت می‌کند، مفید هستند، چرا که افت قند موجب خستگی شما خواهد شد.

بهترین زمان برای خوردن غذا و تنقلات سالم در فواصل منظم در طول روز است، چرا که سطح انرژی پایدار بدن را افزایش می‌دهد.

بهتر است مقدار کافئین مصرفی خود را تا حد ممکن کاهش دهید، چرا که الگو‌های طبیعی خواب را مختل می‌کنند. قبل از رفتن به رختخواب از نوشیدن چای و قهوه و سایر مواد کافئین دار خودداری کنید.

مصرف آب کم، یکی دیگر از علل بروز خستگی‌های مداوم است. حدود ۷۵ درصد از بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد، از این رو کم آبی بدن می‌تواند خیلی زود انسان را خسته کند.

نشستن زیاد و بی تحرکی

ممکن است فکر کنید که تحرک نداشتن انرژی شما را حفظ می‌کند، اما این یک تصور اشتباه است، جنبش و حرکت یک راه عالی برای جلوگیری از خستگی است.

منظور ما از تحرک ساعت‌ها کار بی وقفه نیست. تحقیقات نشان می‌دهد که فقط یک تمرین ۲۰ دقیقه‌ای اثر تقویت کنندگی انرژی بالایی دارد. مطالعات حاکی از آن است که افرادی که بیشتر وقت خود را در روز صرف نشستن و بی تحرکی می‌کنند در شب خواب کمتری دارند.

ورزش منظم کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد و مدت زمان خواب عمیق را افزایش می‌دهد. هدف حداقل ۱۵۰ دقیقه خواب در هفته است. در حالت ایده آل شما باید هر روز ورزش کنید. ورزش نکردن می‌تواند در آخرشب بدن را تحریک کرده و موجب شود سخت‌تر بخوابید.

زندگی پر استرس

همه ما زمانی در برابر شرایط استرس زای زندگی قرار می‌گیریم. شما ممکن است گاهی تحت فشار زیاد کاری قرار بگیرید، مسائل خانوادگی اتفاق افتد و یا نگران شرایط مادی شوید. استرس می‌تواند الگو‌های خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد و موجب مختل شدن خواب شما شود.

بیش‌تر از ۴۰ درصد از بزرگسالان گزارش داده اند که در طول دوره پر استرس و پرتنش زندگی شان کم خوابی را تجربه کرده اند. استرس موجب ترشح آدرنالین در بدن می‌شود و این فرآیند باعث بروز مشکلات کم خوابی و اختلال خواب می‌شود.

سندرم خستگی مزمن (CFS)

CFS همچنین به انسفالومیلیت (ME) نیزشناخته شده است، این بیماری حالتی است که شما احساس خستگی زیاد می‌کنید و این خستگی مانع فعالیت‌های معمول روزمره شما می‌شود. برای این بیماری علائم دیگری مانند درد مفاصل، درد عضلات و مشکلات دستگاه گوارش نیز وجود دارد، اما احساس خستگی شدید شاخص‌ترین نشانه این بیماری است.

چگونه احساس خستگی را متوقف کنیم و انرژی بگیریم؟

در این قسمت به ۵ روش اثبات شده برای مقابله با خستگی شما می‌پردازیم این روش‌ها به شما کمک خواهد کرد که بهتر بخوابید و با انرژی بیشتری از خواب بیدار شوید.

مقابله با استرس

همه افراد در زندگی خود با استرسسر و کار دارند، اما این که نسبت به این استرس چه واکنشی نشان دهید موضوع بسیار مهمی است. اگر متوجه شدید که به طور مداوم استرس دارید، زمان آن رسیده که تلاش خود را برای انجام کاری در این باره انجام دهید. راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید این کار را انجام دهید، اما اگر استرس و تنش شما ثابت باشد، عادت‌های تنش زای شما نیز باید ثابت باشد.

یک گیاه بخرید: محققان دریافته اند که بودن در اطراف گیاهان می‌تواند باعث آرامش شما شود. یک مطالعه در دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان داد که گروهی از مردم که وارد یک اتاق پر از گیاهان شده بودند، افت چهار واحدی در فشار خون خود داشتند. به طور کلی بودن در طبیعت اثر آرامش بخش بر روی مغز ما دارد؛ بنابراین حتی یک استراحت برای نشستن در پارک و یا کنار یک درخت می‌تواند سطوح استرس شما را کاهش دهد.

بخندید: بعد از یک خنده از ته دل احساس بهتری خواهید داشت خنده، پاسخ استرس بدن شما را فعال می‌کند، سپس به سرعت آن را سرد می‌کند و باعث می‌شود احساس آرامش کنید. وقت خود را صرف تماشای کلیپ‌های ویدئویی خنده دار و کمدی‌های مورد علاقه خود کنید و یا به دوستی که همیشه شما را می‌خنداند و به شما انرژی می‌دهد زنگ بزنید. قطعا خنده بهترین درمان است.

غذا‌های سالم‌تر بخورید

غذا‌هایی که ما می‌خوریم (و نمی‌خوریم) تاثیر زیادی بر سلامت ما دارند. وقتی نوبت به الگو‌های خواب ما می‌رسد، غذا بر ریتم شبانه روزی ما، چرخه ۲۴ ساعته که بدن ما هر روز دنبال می‌کند، تاثیر می‌گذارد. پس مهم است که ببینیم چه چیزی درون بدن ما قرار دارد.

شما می‌توانید به راحتی با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی خود بهتر بخوابید:

بادام زمینی بخورید: اگر به سختی می‌خوابید و یا در خوابیدنتان اختلالی وجود دارد، بادام زمینی یا کره بادام زمینی طبیعی بخورید. بادام زمینی یک منبع غنی نیاسین است که به افزایش انتشار سروتونین (که ما را خواب آلود می‌کند) کمک می‌کند.

شکلات تلخ را امتحان کنید: شکلات تلخ به آرام کردن بدن و ذهن شما کمک می‌کند. دقت کنید که به شکلات تلخ پایبند باشید، چون شکلات شیری حاوی تیروزین است که به دوپامین تبدیل می‌شود و به عنوان یک محرک عمل می‌کند.

کمی آفتاب بگیرید

تنها ۱۵ دقیقه ماندن در زیر آفتاب میزان ویتامین دی بدن شما را افزایش می‌دهد که همراه با ویتامین B مسئول مبارزه با خستگی است. یک نشانه مشترک از کمبود ویتامین D احساس خستگی و استرس است. بیرون بروید، در زیر نور خورشید از لحظات‌تان لذت ببرید!

چرت زدن در طول روز را فراموش نکنید

چرت زدن مزایای متعددی از جمله ارتقای آگاهی، یادگیری، حافظه و عملکرد دارد. فقط دقت کنید که ما از چرت حرف می‌زنیم یعنی یک خواب کوتاه! زمان چرت خود را طوری تنظیم کنید که بیش از ۲۰ دقیقه طول نکشد.

استفاده از تلفن همراه قبل از خواب ممنوع!

به گفته Ofcom، حدود نیمی از مردم تلفن‌های خود را به عنوان ساعت زنگ دار استفاده می‌کنند. متخصصان نگران هستند که استفاده از تلفن‌ها و دیگر وسایل الکترونیکی پیش از خوابیدن باعث بروز مشکلاتی در خواب ما شود. تحقیقات نشان داده اند که نور ساطع شده از وسایل الکترونیکی و گوشی‌های هوشمند به طور جدی الگو‌های خواب ما را مختل می‌کنند.

بهتر است قبل از اینکه به خواب بروید، یک کتاب بخوانید یا فقط به یک موسیقی آرامش بخش گوش دهید.

جمع بندی

اگر شما پی برده اید که استرس بر کیفیت زندگی تان تاثیر می‌گذارد، قطعا زمان تجدید نظر در مورد عادت‌های شما فرا رسیده است.

از نحوه واکنش به مسائل استرس زا آگاه باشید و عادت‌هایی را ایجاد کنید که چشم انداز‌های منفی شما را تغییر دهند و فشار فیزیکی را در بدن شما تغییر دهند.

ورزش کردن و خوردن غذا‌های سالم انرژی بیشتری ایجاد می‌کند و مکانیسم‌های استرس شما را افزایش می‌دهد. تصمیم بگیرید که امروز تغییراتی را به وجود بیاورید و بهترین خدماتی را که می‌توانید برای بهبود تندرستی خود انجام دهید و احساس خستگی تمام وقت را متوقف کنید، به خودتان بدهید.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احساس خستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد

به گزارش خبرآنلاین، علائم بالقوه زیادی برای تومورهای مغزی وجود دارد، اما فردی که تومور مغزی دارد بعید است که همه این علائم را داشته باشد. همچنین، بسته به محل رشد تومور در مغز و بزرگی آن، علائم متفاوت است.

علائم تومور مغزی چیست؟

علائم تومورهای مغزی بسته به نوع، اندازه و محل دقیق مغز متفاوت است. برخی از علائم هشدار دهنده تومور مغزی شامل موارد زیر است:

۱)تشنج

تومورهای مغزی می‌توانند بر ساختارهای مغز فشار وارد کنند. این اتفاق می‌تواند با سیگنال‌های الکتریکی بین سلول‌های عصبی تداخل کند و منجر به تشنج شود.

تشنج گاهی اوقات اولین علامت تومور مغزی است، اما ممکن است در هر مرحله‌ای رخ دهد. حدود ۵۰ درصد از افراد مبتلا به تومور مغزی حداقل یک تشنج را تجربه می‌کنند.

۲)تغییرات شخصیتی یا تغییرات خلقی

تومورها می‌توانند عملکرد مغز را مختل کنند و بر شخصیت و رفتار شما تأثیر بگذارند. آنها همچنین می‌توانند باعث تغییرات خلقی در شما شوند. مثلاً اینکه شما یک دقیقه آرام و خوشحال هستید و لحظاتی بعد، بدون هیچ دلیلی شروع به بحث و مشاجره می‌کنید.

این دسته از علائم تومور مغزی می‌توانند زود هنگام بروز پیدا کنند، اما ممکن است در اثر شیمی‌درمانی یا سایر درمان‌های سرطانی نیز ظاهر شوند.

تغییرات شخصیتی یا نوسانات خلقی می‌توانند ناشی از اختلالات روانی یا سایر اختلالاتی که مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهند نیز باشند.

۳)اختلالات حافظه

مشکلات حافظه می‌تواند به دلیل وجود تومور در هر نقطه از مغز باشد، به خصوص اگر لوب پیشانی یا تمپورال را تحت تاثیر قرار دهد. توموری که بر لوب فرونتال یا جداری تأثیر می‌گذارد نیز می‌تواند عملکرد استدلال و تصمیم‌گیری را مختل کند. برای مثال، ممکن است: تمرکز کردن برایتان سخت باشد و به راحتی حواستان پرت شود، اغلب در مورد مسائل ساده گیج شوید یا نتوانید چند کار را انجام دهید و در برنامه‌ریزی مشکل داشته باشید. گاهی نیز ممکن است حافظه کوتاه‌مدت شما با مشکل مواجه شود و به درستی کار نکند.

این علائم می‌تواند همزمان با بروز تومور مغزی در هر مرحله اتفاق بیفتد. همچنین ممکن است یک عارضه جانبی ناشی از شیمی درمانی یا پرتودرمانی باشد.

مشکلات شناختی خفیف می‌تواند به دلایل مختلفی به جز تومور مغزی رخ دهد؛ از جمله کمبود ویتامین، مصرف داروها یا سایر شرایط سلامت روان.

۴)خستگی مفرط

خستگی مفرط با خستگی معمولی متفاوت است. نشانه‌های خستگی مفرط در ادامه ذکر شده است:

شما در اکثر مواقع یا تمام اوقات کاملاً خسته هستید.

به طور کلی احساس ضعف می‌کنید و اندام شما حس سنگینی دارد.

اغلب در وسط روز، خواب به سراغتان می‌آید.

توانایی تمرکز خود را از دست می‌دهید.

تحریک‌پذیر و بی نظم می‌شوید.

خستگی می‌تواند ناشی از وجود یک تومور مغزی سرطانی باشد، اما اولین علامت نیست.

۵)تهوع و استفراغ

ممکن است در مراحل اولیه تومور، حالت تهوع و استفراغ داشته باشید زیرا تومور باعث عدم تعادل هورمونی یا افزایش فشار در مغز می‌شود. در طول درمان تومور سرطانی، حالت تهوع و استفراغ می‌تواند از عوارض جانبی شیمی درمانی یا سایر درمان‌ها باشد.

*البته ممکن است به دلایل مختلف دیگری از جمله مسمومیت غذایی، آنفولانزا یا بارداری نیز دچار حالت تهوع و استفراغ شوید.

استفراغ ناشی از تومور مغزی معمولاً شدید است و با استفراغ دوران بارداری، مسمومیت غذایی یا آنفولانزا بسیار متفاوت است.

۶)ضعف و بی‌حالی

احساس ضعف عمومی می‌تواند فقط به این دلیل باشد که بدن شما در حال مبارزه با تومور است. برخی از تومورهای مغزی باعث بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها می‌شوند.

ضعف یا بی‌حسی عضلانی فقط در یک طرف بدن اتفاق می‌افتد و می‌تواند نشان‌دهنده وجود تومور در قسمت‌های خاصی از مغز باشد.

منبع: healthline

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901046

دیگر خبرها

  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • 6 علامت که می‌تواند نشان دهنده تومور مغزی باشد
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید بخوانید
  • حمله قلبی به دو هوادار تراکتور به خاطر استرس شدید
  • پنج راه برای تکمیل «چرخه استرس» و جلوگیری از فرسودگی یا افسردگی
  • قفل‌ها این بار برای ستاره تیم‌ملی در آسیا بسته ماندند
  • حمایت الجزایر از طرح عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل
  • نصرتی: می‌توانیم به آسیا برسیم